Veelgestelde vragen

Libelle.pngHier vind je een lijst met veel gestelde vragen (FAQ) en onderwerpen die aan bod kunnen komen voor jouw verblijf op Familievakantiepark Krieghuusbelten. Mocht je hierover vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Algemene vragen

Wanneer is de camping geopend?

Familievakantiepark Krieghuusbelten is een seizoenbedrijf. Wij zijn geopend van april t/m september. Tevens zijn de faciliteiten enkel in deze periode geopend. 

Waar mag ik mij melden bij aankomst?

Alle kampeerders en bezoekers worden vriendelijk verzocht zich bij aankomst te melden bij de receptie. Voor bezoekers geldt een bezoekerstarief. Het bezoek dient het terrein voor 22.30 uur te hebben verlaten.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Voor kamperen geldt een aankomsttijd vanaf 14:00 uur en een vertrektijd van uiterlijk 12:00 uur.

Voor de verhuur geldt een aankomsttijd vanaf 16:00 uur en een vertrektijd van uiterlijk 10:00 uur.

Wij komen met twee auto's tijdens ons verblijf, is dit mogelijk?

Wanneer je gebruikt maakt van een arrangement of wanneer je de auto op de plaats hebt bijgeboekt, mag je één auto bij de kampeerplaats plaatsen. De 2e auto dien je op de centrale parkeerplaats te plaatsen. 

Bij de verhuuraccommodaties mag je standaard één auto naast de accommodatie parkeren. 

Is het mogelijk voor bezoekers te overnachten?

Overnachtingen zijn alleen voor hen die ingeschreven staan. Natuurlijk kan uw bezoek ook overnachten. De tarieven daarvoor staan vermeld in de prijslijst. Jij als kampeerder bent verantwoordelijk voor jouw bezoek.

Hoe groot mag de voortent zijn?

De voortent mag maximaal 3,5 mtr. diep zijn. Voor reeds bestaande voortenten dieper dan 3,5 mtr. geldt een overgangstermijn. Een evt. luifel mag enkel aan de zijwanden dicht zijn en dient gedurende langere afwezigheid te worden verwijderd.

Hoe werkt 'mijn omgeving'?

Via 'mijn omgeving' is het mogelijk om jouw reservering(en) in te zien en betalingen te doen via iDeal. Je dient hiervoor een account aan te maken. Dit is mogelijk via de 'mijn omgeving' button welke bovenaan onze website te vinden is. Om hier gebruik van te maken is het essentieel dat wij in het bezit zijn van het juiste e-mailadres. 

Vanaf wanneer kan ik het park op en af?

De slagboom is gesloten van 22.30 uur tot 07.30 uur. Vanaf 22.30 uur moet het rustig zijn op de camping. Gedraag je zodanig dat je niemand overlast bezorgt. Houdt rekening met elkaar.

Waar mag ik parkeren?

Parkeer je auto op jouw eigen plaats of op de centrale parkeerplaats. Indien de auto op de eigen plaats is bijgeboekt of als u een verhuuraccommodatie heeft gehuurd, gaat de slagboom d.m.v. kentekenherkenning voor je open. Bedrijfsbusjes dienen op de centrale parkeerplaats te worden geparkeerd.

Kan ik mijn auto opladen?

Het is mogelijk om je auto op te laden. Op de parkeerplaats bij de vijver bevinden zich laadpalen. Wij verzoeken u vriendelijk na het laden deze parkeerplaats weer vrij te maken. Het laden van elektrische voertuigen op uw plaats is niet toegestaan.

Zijn huisdieren toegestaan?

Honden worden enkel toegestaan bij de XL kampeerplaatsen aan het water met privé sanitair, de rest van het park is hondvrij. Katten moeten aan de lijn worden gehouden. Al onze verhuuraccommodaties zijn huisdiervrij.

Is open vuur of BBQ toegestaan?

Wees voorzichtig met vuur! Vuurkorven zijn niet toegestaan. Indien je gaat barbecueën, niet later dan 21.00 uur en houdt minimaal 1 emmer water binnen handbereik. Tevens dien je dit te melden bij de receptie.

Is het mogelijk om een gasfles te kopen of te ruilen?

Wij hebben twee soorten gasflessen. Easyblue 5 kg gasfles en een grijze 10,5 kg gasfles. Het is mogelijk om deze gasflessen bij ons te ruilen of te kopen. Echter rekenen wij bij aanschaf van een grijze gasfles een borg van € 20,-- euro.

Is er een animatieteam aanwezig ?

In alle reguliere schoolvakanties en alle weekenden is er een animatieteam aanwezig.

Kan ik mijn post op de camping laten bezorgen?

Het is mogelijk om post op de camping te laten bezorgen. Echter tekenen wij niet voor pakketjes. Alle post word verzameld bij de receptie. 

Waarom vakantie vieren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Familievakantiepark Krieghuusbelten is een gezellig 5-sterren vakantiepark in Salland, het hart van Overijssel. Bij ons vind je ruime comfortplaatsen, luxe verhuurmogelijkheden en moderne sanitaire voorzieningen. Daarnaast is er meer dan genoeg te doen en te beleven, de ideale basis voor een heerlijke vakantie met de hele familie. Niet voor niets zijn we uitgeroepen tot ANWB Top Camping.

Wat is er allemaal te doen bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Bij Familievakantiepark Krieghuusbelten is er meer dan genoeg te doen, met een ruim aanbod van voorzieningen geschikt voor zowel jong als oud. Maak kennis met onze interactieve speeltoestellen, indoorspeeltuin, (overdekte) zwembad, sportvoorzieningen en vis-, roei- en speelvijver. Of ontdek ons unieke wandel- en speelbos en neem vervolgens plaats in ons gezellige restaurant. Eén ding is zeker: bij ons verveel jij je nooit!

Vragen over reserveren

Hoe kan ik zien welke kampeerplekken nog vrij zijn?

Wanneer je online gaat boeken vind je in onze kalender de actuele beschikbaarheid per kampeerplek.

Kunnen we een campingbedje laten plaatsen in onze accommodatie?

Voor de verhuuraccommodaties is het mogelijk om een campingbedje te laten plaatsen in de accommodatie. Dit kan je aangeven bij jouw reservering. 

Tevens bieden wij ook de mogelijkheid om een kinderstoel in de acccommodatie te plaatsen. 

Mag ik mijn hond meenemen?

Honden worden enkel toegestaan bij de XL kampeerplaatsen aan het water met privé sanitair, de rest van het park is hondvrij.

Welke soort kampeerplaatsen heeft Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Bij ons vind je ruime comfortplaatsen met moderne sanitaire voorzieningen en luxe privé sanitairplaatsen. Onze ruime comfortplaatsen zijn voorzien van 10 ampère stroomaansluiting, centrale antenne, vuilwaterafvoer en een watertappunt. Bij ons beleef je het ultieme vakantiegevoel!

Is er nog plek op het park?

Zie hiervoor het online boeken waar je in de kalender de actuele beschikbaarheid per accommodatie kan zien.

Waaruit bestaan de privé sanitairplaatsen?

Onze XL-kampeerplaatsen met privé sanitair liggen direct aan onze prachtige vijver. Het privé sanitair bestaat uit een eigen douche, toilet, wastafel en designradiator.

Is er een brochure beschikbaar?

Ja, deze kan je hier online bekijken als PDF.

Het lukt mij niet om binnen de openingstijden in te checken, wat kan ik doen?

Lukt het niet om binnen de openingstijden van de receptie in te checken ? Neem dan even contact met ons op zodat onze receptiemedewerkers weten wanneer je aankomt op ons park. De actuele openingstijden van de receptie staan op onze website. 

Kan ik een voorkeursplek aangeven bij mijn reservering?

Het is mogelijk om een voorkeursplek aan te geven. Dit kan je doen bij het maken van een reservering. Via het online boeken kan je de button 'voorkeursboeking' aanklikken.

Ik heb nog geen bevestiging ontvangen van mijn betaling, is deze wel goed door gekomen?

Wij sturen geen ontvangstbevestiging van de betaling. Indien je twijfelt kunnen wij dit voor je nakijken. Tevens kan je via de website in de 'mijn omgeving' de status van de betaling checken. 

Is er beddengoed aanwezig in de gehuurde accommodatie?

In al onze verhuuraccommodaties zijn éénpersoons dekbedden en kussens aanwezig. Bedlinnen kan je extra bijboeken indien je hier gebruik van wenst te maken. 

Kan ik mijn vakantie annuleren?

Indien je tijdens de boeking er voor hebt gekozen om deel te nemen in het annuleringsfonds is het mogelijk om in samenspraak de reservering te annuleren. Er wordt geen restitutie verleend bij verhindering of vervroegd vertrek. Het annuleringsfonds keert uit bij de hieronder nader te noemen gebeurtenissen, mits gestaafd met een officiële en originele verklaring, bijv. een brief van de huisarts.

  • Bij overlijden, plotseling opgetreden ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of één van de deelnemers. 
  • Bij vroegtijdig afbreken van de vakantie, wegens overlijden van een familielid in de eerste graad, van de hoofdpersoon of één van de deelnemers. 
  • Noodgedwongen verhuizing van de hoofdpersoon, door medische oorzaak, renovatie of verandering van werkkring. 
  • Onvrijwillige werkloosheid van de hoofdpersoon. 

Deelnemen in het fonds is mogelijk direct bij boeking en tot uiterlijk 3 dagen na boekingsdatum. Bij het reserveren van arrangementen is deelname is het annuleringsfonds helaas niet mogelijk. Bij het afbreken van de vakantie door één van eerder vermelde gebeurtenissen vindt terugbetaling plaats naar rato van het aantal niet verbleven nachten. Het moment van annuleren is daar wanneer je de plaats leeg hebt opgeleverd. Bij annulering vindt geen terugbetaling plaats van de premie voor het annuleringsfonds en reserveringskosten. 

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk. 

Vragen over faciliteiten

Welke faciliteiten heeft Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Bij Familievakantiepark Krieghuusbelten is er meer dan genoeg te doen, met een ruim aanbod van voorzieningen geschikt voor zowel jong als oud. Maak kennis met onze interactieve speeltoestellen, indoorspeeltuin, (overdekte) zwembad, sportvoorzieningen en vis-, roei- en speelvijver. Of ontdek ons unieke wandel- en speelbos en neem vervolgens plaats in ons gezellige restaurant. Eén ding is zeker: bij ons verveel jij je nooit!

Is er Wi-Fi op het park?

Het is mogelijk om op ons park gebruik te maken van het internet. Ons park is voorzien van een volledig dekkend wifi netwerk. Zo kan je vanaf jouw eigen plaats of accommodaie gebruik maken van het internet. Om in te kunnen loggen op het wifi netwerk heb je een voucher nodig. Deze is tegen betaling verkrijgbaar bij de receptie. 

Waar kan ik het chemisch toilet schoonmaken?

De chemische toiletemmers kunnen worden geleegd in de daarvoor bestemde ruimtes bij ieder toiletgebouw. 

Wanneer is de campingwinkel geopend?

De winkel is dagelijks geopend. De openingstijden in het hoogseizoen zijn van 8:00 - 17:30 uur. In het voor- en naseizoen gelden er beperkte openingstijden. Hiervoor verwijzen wij je naar de bekendmaking bij de winkel. 

Is het mogelijk om fietsen te huren op de camping?

Wij verhuren postbikes en bakfietsen. De postbike bedraagt € 12,50 per dag en € 65,-- per week. De bakfiets bedraagt € 20,-- per dag en € 100,-- per week. 

Zijn er ook fiets- en wandelroutes die op Familievakantiepark Krieghuusbelten starten?

Familievakantiepark Krieghuusbelten ligt aan het wandel- en fietsnetwerk. Tevens grenst ons park aan natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. De ideale omgeving voor een wandel- of fietstocht. Vraag onze medewerkers voor de mooiste routes.

Is er een wasserette aanwezig?

Het sanitairgebouw grenzend aan veld 1 beschikt over een wasserette. Een wasbeurt kost € 6,-- euro en het drogen kost € 0,50 cent per 5 minuten. Wasmiddel wordt automatisch toegevoegd. Je kan betalen met je pinpas. 

Zijn er horecagelegenheden bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Op Familievakantiepark Krieghuusbelten vind je het gezellige restaurant “Bij Ons”. Hier kan je met de hele familie genieten van de lekkerste dagmenu’s. Naast het restaurant vind je ook een snackbar, voor ijsjes, patat of snacks.

Vragen over kamperen

Waarom kamperen bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Familievakantiepark Krieghuusbelten is een gezellig 5-sterren vakantiepark in Salland, het hart van Overijssel. Bij ons vind je ruime comfortplaatsen met moderne sanitaire voorzieningen en luxe privé sanitairplaatsen. Door onze vele voorzieningen en faciliteiten vermaakt zowel jong als oud zich op onze camping. Niet voor niets zijn we uitgeroepen tot ANWB Top Camping

Wanneer kan ik kamperen bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Familievakantiepark Krieghuusbelten is een seizoensbedrijf. Wij zijn geopend van april t/m september. Tevens zijn de faciliteiten enkel in deze periode geopend. 

Wanneer is camping Krieghuusbelten geopend?

Familievakantiepark Krieghuusbelten is een seizoensbedrijf. Wij zijn geopend van april t/m september. Tevens zijn de faciliteiten enkel in deze periode geopend. 

Hoe kan ik zien welke kampeerplekken nog vrij zijn?

Wanneer je online gaat boeken vind je in onze kalender de actuele beschikbaarheid per kampeerplek.

Welke soort kampeerplaatsen heeft Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Bij ons vind je ruime comfortplaatsen met moderne sanitaire voorzieningen en luxe privé sanitairplaatsen. Onze ruime comfortplaatsen zijn voorzien van 10 ampère stroomaansluiting, centrale antenne, vuilwaterafvoer en een watertappunt. Bij ons beleef je het ultieme vakantiegevoel!

Waaruit bestaan de privé sanitairplaatsen?

Onze XL-kampeerplaatsen met privé sanitair liggen direct aan onze prachtige vijver. Het privé sanitair bestaat uit een eigen douche, toilet, wastafel en designradiator.

Vragen over de verhuuraccommodaties

Waarom een accommodatie huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Familievakantiepark Krieghuusbelten is een gezellig 5-sterren vakantiepark in Salland, het hart van Overijssel. Bij ons vind je verschillende luxe verhuurmogelijkheden. Kies voor een Waterlodge, Safarilodge deluxe, Luxe safaritent, Kampeerlodge of Vakantiechalet. Door onze vele voorzieningen en faciliteiten vermaakt zowel jong als oud zich op onze familievakantiepark. Niet voor niets zijn we uitgeroepen tot ANWB Top Camping.

Welke accommodaties kun je huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Bij Familievakantiepark Krieghuusbelten vind je verschillende luxe verhuurmogelijkheden. Kies voor een Waterlodge, Safarilodge deluxe, Luxe safaritent, Kampeerlodge of Vakantiechalet. Al deze accommodaties zijn volledig ingericht en zijn van alle gemakken voorzien.

Hoe kan ik zien welke accommodaties er nog beschikbaar zijn?

Wanneer je online gaat boeken vind je in onze kalender de actuele beschikbaarheid per accommodatie.

Vragen over de waterlodges

Waarom een Waterloge huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Onze Waterlodge bevindt zich op een unieke locatie, met uitzicht over de grote vijver. Deze accommodatie is geschikt voor maximaal 6 personen.

Wat zit er allemaal in een Waterlodge?

De Waterlodge beschikt over een royale woonkamer, compleet ingerichte keuken met combi-oven en vaatwasser, drie verschillende slaapkamers en een moderne badkamer met douche en wastafel. Vanuit het overdekte terras kijk je uit over de grote vijver.

Zit er sanitair in de Waterlodge?

Ja, de Waterlodge bevat een moderne badkamer met douche en wastafel.

Zijn er bedlinnen en/of handdoeken aanwezig in Waterlodge?

Bedlinnenpakketten zijn te huur voor € 9,50 per pakket. Er zijn geen handdoeken aanwezig.

Vragen over de safailodge deluxe

Waarom een Safarilodge deluxe huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

De Safarilodge deluxe is volledig van hout gemaakt en compleet ingericht voor 5 tot 6 personen. Direct tegenover de Safarilodge deluxe staat een speelvoorziening, zodat de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken.

Wat zit er allemaal in een Safarilodge deluxe?

De Safarilodge deluxe is van alle gemakken voorzien en beschikt over een woonkamer, compleet uitgeruste keuken met vaatwasser, warm water, elektra, toilet, douche en gaskachel.

Zit er sanitair in de Safarilodge deluxe?

Ja, de Safarilodge deluxe beschikt over een eigen toilet en douche.

Zijn er bedlinnen en/of handdoeken aanwezig in de Safarilodge deluxe?

Bedlinnenpakketten zijn te huur voor € 9,50 per pakket. Er zijn geen handdoeken aanwezig.

Vragen over de luxe safaritent

Waarom een Luxe safaritent huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

De luxe van thuis, met de gezelligheid van kamperen! De Luxe safaritent staat gezellig tussen onze ruime comfortplaatsen. Je ervaart dus het echte buitenleven, maar wel met een extra beetje luxe. Deze accommodatie is geschikt voor maximaal 6 personen.

Wat zit er allemaal in een Luxe safaritent?

De Luxe safaritent beschikt over drie ruime slaapkamers, een compleet ingerichte keuken en een badkamer met douche en toilet. Voor de Luxe safaritent heb je een inpandige veranda met heerlijke lounge set.

Zit er sanitair in de Luxe safaritent?

Ja, de Luxe safaritent beschikt over een badkamer met douche en toilet.

Zijn er bedlinnen en/of handdoeken aanwezig in de Luxe safaritent?

Bedlinnenpakketten zijn te huur voor € 9,50 per pakket. Er zijn geen handdoeken aanwezig.

Vragen over de vakantiechalet

Waarom een Vakantiechalet huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Onze gezellige Vakantiechalets zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat er voor ieder gezelschap een passende accommodatie tussen zit. De Vakantiechalets liggen verspreid over ons familievakantiepark, midden tussen de bomen en het groen. Onze vakantiechalets zijn te huren voor 4 tot 6 personen

Wat zit er allemaal in een Vakantiechalet?

De Vakantiechalets hebben twee of drie slaapkamers en zijn allemaal voorzien van een compleet ingerichte keuken en badkamer, inclusief toilet en douche.

Zit er sanitair in de Vakantiechalet?

Ja, de Vakantiechalet beschikt over een badkamer met douche en toilet.

Zijn er bedlinnen en/of handdoeken aanwezig in de Vakantiechalet?

Bedlinnenpakketten zijn te huur voor € 9,50 per pakket. Er zijn geen handdoeken aanwezig.

Vragen over de kampeerlodge

Waarom een Kampeerlodge huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Een verblijf in een Kampeerlodge is een unieke vakantie-ervaring. Deze lodge is volledig gemaakt van hout en bevat een overdekt terras met loungeset. Deze accommodatie is geschikt voor maximaal 5 personen.

Wat zit er allemaal in een Kampeerlodge?

De Kampeerlodge bevat twee ingerichte slaapkamers. Naast een compleet ingerichte keuken, is er ook een toilet aanwezig.

Zit er sanitair in de Kampeerlodge?

De Kampeerlodge beschikt over een eigen toilet.

Zijn er bedlinnen en/of handdoeken aanwezig in de Kampeerlodge?

Bedlinnenpakketten zijn te huur voor € 9,50 per pakket. Er zijn geen handdoeken aanwezig.

Vragen over de zwemgelegenheden

Heeft Familievakantiepark Krieghuusbelten een binnen- en buitenzwembad?

Familievakantiepark Krieghuusbelten kun je heerlijk zwemmen in ons binnen- en buitenbad. Door het bijzondere glazen dak kunnen wij namelijk binnen enkele minuten ons binnenzwembad transformeren tot een waar openluchtzwembad.

Welke faciliteiten biedt het zwembad?

Familievakantiepark Krieghuusbelten beschikt over een binnenzwembad dat getransformeerd kan worden tot een openluchtzwembad. Daarnaast is er een apart peuterzwembad aanwezig, met leuke water speelelementen voor de allerkleinsten. Voor de waaghalzen is er een 50 meter lange waterglijbaan voorzien van LED-verlichting.

Wat zijn de huisregels tijdens zwemmen bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Zwemmen is alleen mogelijk voor gasten die op ons park verblijven en ingeschreven staan bij de receptie.

Kinderen zonder zwemdiploma mogen niet zonder begeleiding het zwembad betreden. Bij het zwembad is er geen toezicht.

Vragen over de visvijver

Kun je vissen bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

In de grote roei-, speel en visvijver bij Familievakantiepark Krieghuusbelten kan zeker gevist worden. In de visvijver zijn verschillende soorten vissen uitgezet.

Heb je een visvergunning nodig bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Nee er is geen visvergunning nodig om te kunnen vissen. Gasten die ingeschreven staan bij de receptie kunnen vrij gebruik maken van de visvijver.

Zijn er visregels van toepassing bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Het is niet toegestaan om met meer dan 2 hengels per persoon te vissen. De vissen dienen met respect te worden behandeld.

Kun je een visuitrusting huren bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Het is helaas niet mogelijk om een visuitrusting te huren op ons park.

Vragen over de animatie

Wanneer is er animatie aanwezig bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

In alle reguliere schoolvakanties en alle weekenden is er een animatieteam aanwezig.

Voor welke leeftijden is onze animatie geschikt?

Tijdens je vakantie bij Familievakantiepark Krieghuusbelten hoeft absoluut niemand zich te vervelen! Zowel voor jonge als oudere kinderen wordt er door ons enthousiaste animatieteam een divers programma opgesteld om een onvergetelijke vakantie te beleven. Wanneer je gezellig komt overnachten bij Krieghuusbelten, zijn jij en je gezin volledig vrij om deel te nemen aan het uitdagende programma van het animatieteam.

Vragen over familie & kinderen

Welk kampeerveld op de camping is geschikt voor families en kinderen?

Alle kampeervelden van Familievakantiepark Krieghuusbelten zijn voorzien van een speeltoestel met zandbak voor kinderen. Ideaal voor families en kinderen.

Zijn er speeltuinen voor kinderen bij de kampeervelden?

Ja, alle kampeervelden van Familievakantiepark Krieghuusbelten zijn voorzien van een speeltoestel met zandbak voor kinderen. Ideaal voor families en kinderen. Daarnaast zijn er veel speelgelegenheden binnen en buiten, zoals een interactief speelveld en indoor speeltuin.

Welke speelfaciliteiten zijn er bij Familievakantiepark Krieghuusbelten?

Naast de verschillende speeltoestellen bij de kampeervelden van Familievakantiepark Krieghuusbelten, beschikken wij ook over een interactief speelveld, een wandel- en speelbos, een groot zwembad en een indoor speeltuin.

Zijn er bij slecht weer ook leuke activiteiten te doen voor kinderen?

Ook als het weer wat minder mooi is, zijn er ontzettend veel speelmogelijkheden bij Familievakantiepark Krieghuusbelten. Onze indoor speeltuin is voorzien van een trampoline, een lego bouwhoek en gave speeltoestellen met glijbanen.

Wat is er in de omgeving van Krieghuusbelten te doen voor een leuke kindervakantie?

Wanneer je met je kinderen op vakantie bent bij Familievakantiepark Krieghuusbelten, is er altijd wat te doen in de omgeving. Van attractieparken tot dierentuinen en musea: voor ieder wat wils.

Klik hier voor onze huisregels