Ontdek jouw ideale verblijf

Natuur

Prachtige bosrijke omgeving Genieten in alle rust Schitterende heuvels en landschappen

Geniet, ontspan en beleef de natuur

Word jij ook helemaal rustig van de natuur? In de omgeving van onze camping hangt een fijne, gemoedelijke sfeer die zorgt dat jij kan genieten van de rust. Er zijn verschillende natuurlandschappen die je kunt bezoeken in de buurt van Krieghuusbelten.

Natuurmuseum Holterberg

Het natuurmuseum Holterberg op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa.

Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, je beleeft de natuur van dichtbij!

Bezoek de Holterberg

Natuurdiorama Holterberg

Sallandse Heuvelrug platteland

Sallandse Heuvelrug

Het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug grenst aan onze prachtige camping. Neem eens een kijkje in de bosrijke omgeving met verschillende landgoederen en kastelen. De ideale omgeving voor een wandel- of hardloopronde, maar ook perfect voor een fietstocht. Fietsen in Salland is een genot voor jong en oud.

Door de 400 kilometer aan fietspaden en 120 fietsknooppunten in de streek, is Salland de ideale bestemming voor een fietsweekend. De slogan is dan ook niet voor niets: ‘Salland, natuurlijk gastvrij’!

Meer over Sallandse Heuvelrug

Boetelerveld & Lemelerberg

Wil je een uniek stukje Salland ontdekken? Dan is het Boetelerveld waar je moet zijn! Dit is het allerlaatste stukje van de vroegere uitgestrekte Sallandse Heide. In het natte heidegebied liggen twee natuurlijke plassen: het Grote Rietgat en het Kleine Turfgat.

Bezoek Boetelerveld

De Lemelerberg is een stuwwal die zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan toen gletsjers zand en grind voor zich uit duwden. De grond van deze berg van vroeger was voor de boeren te droog en arm, waardoor ze er niks op konden bewerken. Als gevolg hiervan is er nu wel een prachtig stuk heide ontstaan.

Breng een bezoek aan de Lemelerberg

Wandelen Sallandse Heuvelrug

Weerribben-Wieden

Weerribben-Wieden Nationaal Park

Een prachtig en uitgestrekt moeras- en merengebied met een oppervlakte van 11.000 hectare. Weerribben-Wieden Nationaal Park is een uniek natuurgebied in de buurt van Giethoorn.

Met ruim 550 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en een fietsroute van 61 kilometer lang is het park de ideale locatie voor een actieve middag!

Kies uw aankomstdatum en aantal nachten voor een prijsopgaaf