Ontdek jouw ideale verblijf

Cultuur

Rustige bosrijke omgeving Mooie fietsroutes Prachtige landgoederen & kastelen

Cultuur snuiven in de omgeving

Wil je graag de cultuur in onze omgeving ontdekken? In de omgeving van Krieghuusbelten, tussen Salland en Raalte, is genoeg te beleven en te zien! Ontdek bijvoorbeeld de bosrijke rustige omgeving met hier en daar een klein leuk dorpje. Ga je liever op de fiets cultuur snuiven? Maak dan een ritje langs de verschillende landgoederen en kastelen waar je je ogen uit kunt kijken.

Bakkerij- en IJsmuseum

Het Bakkerij- en IJsmuseum is ontstaan uit een verzameling van Gerrit Valk, die in 1985 overleed. Het werd vervolgens tot museum omgevormd door een stichting die in 1986 werd opgericht.

In het museum vind je binnen bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie van gereedschappen, voorwerpen en machines die afkomstig zijn uit bakkerijen uit het verleden en verdiep je in het begin van de ijsbereiding.

Breng een bezoekje aan het Bakkerij- en ijsmuseum

Bakkerij

Anton pieck museum
copyrights Anton Pieck museum

Anton Pieck museum

Het Anton Pieck Museum is gevestigd in een sfeervol en historisch gebouw. Wat interessant is, is dat Anton Pieck zelf een actieve rol heeft gespeeld in het ontwerpen van de binnenplaats, de gevel en het interieur van zijn museum.

Zijn kenmerkende ‘sprookjesachtige’ stijl is dan ook duidelijk terug te zien in de vormgeving van het museum. De vaste collectie wordt steeds aangevuld met wisselende tentoonstellingen.

Bezoek het Anton Pieck museum

Dijkman Klompenatelier Luttenberg

Treed binnen in de wonderlijke wereld van Dijkman Klompen Atelier. Martin Dijkman, een ambachtelijke klompenmaker, staat regelmatig op internationale beurzen, maar verzorgt ook met alle liefde demonstraties over de wereld van het klompen maken.

Een wereld waar ambacht, kunst, humor en avontuur samenkomen.

Dijkman Klompenatelier ontdekken

Klompen

Museum de Fundatie, Zwolle
copyrights Pedro Sluiter - Museum de Fundatie

Museum de Fundatie in Zwolle

Museum de Fundatie in Zwolle bezit een uitgebreide en indrukwekkende collectie beeldende kunst. Het museum bevindt zich in een prachtig neoclassicistisch pand aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. De fundatie Zwolle is iedere zaterdagavond gratis toegankelijk voor iedereen, en zeker het bezoeken waard voor wie houdt van beeldende kunst.

Bezoek Museum de Fundatie

Beeldentuin

De Beeldentuin Mariënheem

  • Drie hectare groot
  • Terrassen met prachtige uitzichten
  • Omgeven door uitgestrekte fietsroutes

Ontdek de Beeldentuin

Oorlogsmuseum

Memory museum Nijverdal

  • Leerzaam dagje uit
  • 1500 vierkante meter museumvloer
  • Bestel je tickets online

Breng een bezoek

Theater

Hoftheater Raalte

  • 80 professionele voorstelling per jaar
  • Passende arrangementen
  • Voldoende gratis parkeergelegenheid

Meer weten over Hoftheater Raalte?

Kasteel het Nijenhuis

Bezoek een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel: Kasteel het Nijenhuis. De échte middeleeuwse geschiedenis begint hier! Dit kasteel werd bewoond door verschillende adellijke geslachten.

Wil je alvast een voorproefje van het kasteel? Bekijk dan de 3D-omgeving van het kasteel.

Ontdek Kasteel het Nijenhuis

Kasteel het Nijenhuis

Tractor

Sallands Landbouwmuseum De Laarman

Museum De Laarman beschikt over verschillende werktuigen, die veeboeren in de vorige eeuw gebruikten om hun vee te verzorgen en het land te bewerken. Wat dit museum extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen terugblikt op het verleden, maar ook een kijkje biedt in het heden en zelfs de toekomst! Je kan hier het gehele proces ervaren, van het ontstaan van voedsel op het bord tot de rol van de boer in dit proces.

Tijdens een bezoek aan het museum heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop waarbij je je eigen kaarsen kunt maken. Hier maak je kennis met de traditionele dompel-techniek. Als kers op de taart mag je jouw zelfgemaakte kaars in je favoriete kleur mee naar huis nemen!

Bezoek Museum De Laarman

Kies uw aankomstdatum en aantal nachten voor een prijsopgaaf