Ontdek jouw ideale verblijf

Cultuur

Rustige bosrijke omgeving Mooie fietsroutes Prachtige landgoederen & kastelen

Cultuur snuiven in de omgeving

Wil je graag de cultuur in onze omgeving ontdekken? In de omgeving van Krieghuusbelten, tussen Salland en Raalte, is genoeg te beleven en te zien! Ontdek de bosrijke rustige omgeving met hier en daar een klein leuk dorpje. Liever op de fiets cultuur snuiven? Maak een ritje langs de verschillende landgoederen en kastelen en kijk je ogen uit.

Bakkerij- en IJsmuseum

Het Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd.

In het museum vind je op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Breng een bezoekje aan het Bakkerij- en ijsmuseum

Bakkerij

Anton pieck museum
copyrights Anton Pieck museum

Anton Pieck museum

Het Anton Pieck Museum is gehuisvest in een sfeervolle en historische behuizing. Pieck hielp zelf mee met het ontwerpen van het binnenplaatsje, de gevel en het interieur van zijn museum.

Zijn kenmerkende ‘sprookjesachtige’ stijl is dan ook duidelijk terug te vinden in de vormgeving van het museum. De vaste collectie wordt aangevuld met steeds wisselende tentoonstellingen.

Bezoek het Anton Pieck museum

Dijkman Klompenatelier Luttenberg

Treed binnen in de wonderlijke wereld van Dijkman Klompen Atelier. Martin Dijkman, een ambachtelijke klompenmaker, staat regelmatig op internationale beurzen, maar verzorgt ook met alle liefde demonstraties over de wereld van het klompen maken.

Een wereld waar ambacht, kunst, humor en avontuur samenkomen.

Dijkman Klompenatelier ontdekken

Klompen

Museum de Fundatie, Zwolle
copyrights Pedro Sluiter - Museum de Fundatie

Museum de Fundatie in Zwolle

Museum de Fundatie in Zwolle bezit een omvangrijke collectie beeldende kunst. Het bevindt zich in een prachtig neoclassicistisch pand aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. De fundatie Zwolle is iedere zaterdagavond gratis toegankelijk voor iedereen.

Bezoek Museum de Fundatie

Beeldentuin

De Beeldentuin Mariënheem

  • Drie hectare groot
  • Terrassen met prachtige uitzichten
  • Omgeven door uitgestrekte fietsroutes

Ontdek de Beeldentuin

Oorlogsmuseum

Memory museum Nijverdal

  • Leerzaam dagje uit
  • 1500 vierkante meter museumvloer
  • Bestel je tickets online

Breng een bezoek

Theater

Hoftheater Raalte

  • 80 professionele voorstelling per jaar
  • Passende arrangementen
  • Voldoende gratis parkeergelegenheid

Meer weten over Hoftheater Raalte?

Kasteel het Nijenhuis

Bezoek een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel: Kasteel het Nijenhuis. De échte middeleeuwse geschiedenis begint hier! Dit kasteel werd bewoond door verschillende adellijke geslachten.

Wil je alvast een voorproefje van het kasteel? Bekijk dan de 3D-omgeving van het kasteel.

Ontdek Kasteel het Nijenhuis

Kasteel het Nijenhuis

Tractor

Sallands Landbouwmuseum De Laarman

Museum De Laarman beschikt over verschillende werktuigen, die veeboeren in de vorige eeuw gebruikten om hun vee te verzorgen en het land te bewerken. In dit museum kun je ook naar in het heden en de toekomst kijken! Je ziet hier het gehele proces: van bord naar boer.

Tijdens een bezoek aan het museum kun je daarnaast een workshop eigen kaarsen maken volgen. Je maakt hier kennis met de dompel-techniek. Als kers op de taart mag je de kaars in je favoriete kleur mee naar huis nemen!

Bezoek Museum De Laarman

Kies uw aankomstdatum en aantal nachten voor een prijsopgaaf