Familievakantiepark Krieghuusbelten ligt tussen Raalte en Lemelerveld

Deze omgeving staat bekend als een bosrijke, rustige omgeving met hier en daar een klein dorpje. In het oosten grenst dit gebied aan de Sallandse Heuvelrug, een groot natuurgebied met veel bos en heide, landgoederen en kastelen. De hele omgeving is prachtig voor fietstochten en wandelingen. Fietsroutes en plattegronden zijn verkrijgbaar bij de receptie.


Het gezellige Raalte

Het dorp Raalte (35.000 inw.) staat bekend als een gezellig dorp met een mooi centrum. Elke woensdagochtend is er een markt te vinden vol met lokale en minder lokale goederen. In de maanden juli en augustus is de markt aangevuld met de Sallandse Bottermarkt. Dit is een folkloristische markt met oude boerenambachten in authentieke klederdracht.

Sallandse zomerfeesten

In de zomermaanden staat Salland in het teken van de zomerfeesten. Vanaf eind juni tot september zijn er in veel kleine dorpjes de plaatselijke jaarlijkse zomerfeesten te vinden, die garant staan voor dagenlang vertier, folklore, feestjes, kermis en allerlei activiteiten.

Onze suggesties

Attractiepark Slagharen

logo Slagharen

Kom naar attractiepark Slagharen en stap in de wereld van cowboys en indianen. In meer dan dertig spannende attracties en shows beleef je hier samen met je kinderen een onvergetelijk Wild West-avontuur vol adrenaline volle attracties. Verken het park in een ouderwetse Chuck Wagon of stap in de boot voor een Wild West Adventure!

Wildlands Zoo Emmen

wild-lands-logo.png

Bepaal zelf hoe je deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren en spannende avonturen gaat ontdekken. Hoog in de lucht, via torens, touwbruggen en – wie weet! – een onverwachte ontmoeting met een gibbon. Stap in de boatride over de Rimbula River en komt heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten.

Holterberg

holterberg-logo.png

Het natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa. Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staanu beleeft de natuur van dichtbij!

Walibi Holland

walibi-logo.png

De rollercoaster hoofdstad van Europa. Dit zegt al genoeg. Zoveel snelle en moderne achtbanen zul je nergens anders in Europa tegenkomen. Op zoek naar adrenaline? Dan ben je bij Walibi Holland aan het juiste adres. Ook voor de kinderen zijn er genoeg leuke optredens en attracties. Een attractiepark om niet zo gauw te vergeten!

Burgers' Zoo

burgerszoo-logo.png

Uw bezoek aan Burgers’ Safari brengt je bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die je vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Burgers’ Zoo heeft een lange en succesvolle traditie in het huisvesten van leeuwen.Burgers’ Ocean laat het leven in een koraalrif in de Indopacifische Oceaan zien, een van de meest soortenrijke leefgebieden op aarde.

Speelgoedmuseum Deventer

speelgoedmuseum-logo.png

Het Speelgoedmuseum is een geweldige belevenis voor jong en oud! Met 13.000 objecten heeft het museum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Bijzondere poppen, prachtige poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch speelgoed, optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal!

Apenheul

apenheul-logo.png

Het principe was simpel: mensen beleven meer plezier aan dieren als de dieren het naar hun zin hebben en lekker hun gang kunnen gaan. Dus geen apen in kooien en geen tralies, maar grote, groene en natuurlijke buitenverblijven in een bosrijke omgeving. Een bezoekje aan het apenheul is spannend, gezellig en heel erg leuk!

Bakkerij- en ijsmuseum

bakkerij-ijsmuseum-logo.png

Het Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd. In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Anton Pieck museum

anton-pieck-logo.png

Het Anton Pieck Museum is gehuisvest in een sfeervolle en historische behuizing. Pieck hielp zelf mee met het ontwerpen van het binnenplaatsje, de gevel en het interieur van zijn museum. Zijn kenmerkende ‘sprookjesachtige’ stijl is dan ook duidelijk terug te vinden in de vormgeving van het museum. De vaste collectie wordt aangevuld met steeds wisselende tentoonstellingen.