NL
Welkom bij Krieghuusbelten
Menu

Cultuur

Wandelnetwerk Salland copyright Salland Marketing 2
Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Cultuur snuiven

Wil je graag de cultuur in onze omgeving ontdekken? In de omgeving van Krieghuusbelten, tussen Salland en Raalte, is genoeg te beleven en te zien! Ontdek bijvoorbeeld de bosrijke rustige omgeving met hier en daar een klein leuk dorpje. Ga je liever op de fiets cultuur snuiven? Maak dan een ritje langs de verschillende landgoederen en kastelen waar je je ogen uit kunt kijken.

Ontdekken en beleven

Bakkerij- & IJsmuseum

Het Bakkerij- en IJsmuseum is ontstaan uit een verzameling van Gerrit Valk, die in 1985 overleed. Het werd vervolgens tot museum omgevormd door een stichting die in 1986 werd opgericht. In het museum vind je binnen bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie van gereedschappen, voorwerpen en machines die afkomstig zijn uit bakkerijen uit het verleden en verdiep je in het begin van de ijsbereiding.

Breng een bezoek aan Bakkerij- en IJsmuseum

Anton Pieck Museum

Het Anton Pieck Museum is gevestigd in een sfeervol en historisch gebouw. Wat interessant is, is dat Anton Pieck zelf een actieve rol heeft gespeeld in het ontwerpen van de binnenplaats, de gevel en het interieur van zijn museum. Zijn kenmerkende ‘sprookjesachtige’ stijl is dan ook duidelijk terug te zien in de vormgeving van het museum. De vaste collectie wordt steeds aangevuld met wisselende tentoonstellingen.

Bezoek het Anton Pieck Musuem

Dijkman Klompenatelier

Treed binnen in de wonderlijke wereld van Dijkman Klompen Atelier. Martin Dijkman, een ambachtelijke klompenmaker, staat regelmatig op internationale beurzen, maar verzorgt ook met alle liefde demonstraties over de wereld van het klompen maken. Een wereld waar ambacht, kunst, humor en avontuur samenkomen.

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie in Zwolle bezit een uitgebreide en indrukwekkende collectie beeldende kunst. Het museum bevindt zich in een prachtig neoclassicistisch pand aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. De fundatie Zwolle is iedere zaterdagavond gratis toegankelijk voor iedereen, en zeker het bezoeken waard voor wie houdt van beeldende kunst.

Bezoek Museum de Fundatie

De Beeldentuin

  • Drie hectare groot
  • Terrassen met prachtige uitzichten
  • Omgeven door uitgestrekte fietsroutes
Ontdek de Beeldentuin

Memory Museum

Het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal neemt je mee op de zwaarbevochten reis naar wat nu onze vrijheid heet. Aan de hand van levensechte diorama's, documentatie en aangrijpende verhalen zie en beleef je hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan. Hoe wij als Nederland onze vrijheid hebben verdedigd tegen de binnenvallende vijand. Hoe de bezetter ons vijf jaar lang heeft onderdrukt en onze vrijheden heeft afgenomen. En hoe duizenden mannen uit een ver ander land het ondenkbare deden: hun leven opofferen om de vrijheid voor de Nederlanders weer mogelijk te maken. 

Breng een bezoek

Hoftheater

  • 80 professionele voorstelling per jaar
  • Passende arrangementen
  • Voldoende gratis parkeergelegenheid
Meer weten over Hoftheater

Kasteel het Nijenhuis

Bezoek een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel: Kasteel het Nijenhuis. De échte middeleeuwse geschiedenis begint hier! Dit kasteel werd bewoond door verschillende adellijke geslachten. Wil je alvast een voorproefje van het kasteel? Bekijk dan de 3D-omgeving van het kasteel.

Ontdek Kasteel het Nijenhuis

Museum De Laarman

Museum De Laarman beschikt over verschillende werktuigen, die veeboeren in de vorige eeuw gebruikten om hun vee te verzorgen en het land te bewerken. Wat dit museum extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen terugblikt op het verleden, maar ook een kijkje biedt in het heden en zelfs de toekomst! Je kan hier het gehele proces ervaren, van het ontstaan van voedsel op het bord tot de rol van de boer in dit proces. Tijdens een bezoek aan het museum heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop waarbij je je eigen kaarsen kunt maken. Hier maak je kennis met de traditionele dompel-techniek. Als kers op de taart mag je jouw zelfgemaakte kaars in je favoriete kleur mee naar huis nemen!

Bezoek Museum de Laarman
Voorgevel nieuw
Anton Pieck Museum
IMG 0108
Museum de Fundatie Zwolle foto Pedro Sluiter
DSC09495a min
Market Garden MVM foto MVM
Kilyan sockalingum n W1n9e NH Osc unsplash 1
Beeldentuin Kasteel het Nijenhuis Peter Tijhuis 2018 4
Verkleedkast
Neem contact met ons op!
Receptie team 2024 nobg

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen je graag met al je vragen via de mail of telefonisch.

Kom in contact