Familievakantiepark Krieghuusbelten ligt tussen Raalte en Lemelerveld

Deze omgeving staat bekend als een bosrijke, rustige omgeving met hier en daar een klein dorpje. In het oosten grenst dit gebied aan de Sallandse Heuvelrug, een groot natuurgebied met veel bos en heide, landgoederen en kastelen. De hele omgeving is prachtig voor fietstochten en wandelingen. Fietsroutes en plattegronden zijn verkrijgbaar bij de receptie.


Het gezellige Raalte

Het dorp Raalte (35.000 inw.) staat bekend als een gezellig dorp met een mooi centrum. Elke woensdagochtend is er een markt te vinden vol met lokale en minder lokale goederen. In de maanden juli en augustus is de markt aangevuld met de Sallandse Bottermarkt. Dit is een folkloristische markt met oude boerenambachten in authentieke klederdracht.

Sallandse zomerfeesten

In de zomermaanden staat Salland in het teken van de zomerfeesten. Vanaf eind juni tot september zijn er in veel kleine dorpjes de plaatselijke jaarlijkse zomerfeesten te vinden, die garant staan voor dagenlang vertier, folklore, feestjes, kermis en allerlei activiteiten.

Naast de mooie natuur die er in de omgeving te vinden is zijn er ook talloze musea en attractieparken in de buurt. We bieden verschillende suggesties voor groot en klein in de omgeving. Zie overzicht hieronder.

Bakkerij- en ijsmuseum

Bakkerij- en ijsmuseum

Ook benieuwd hoe ze vroeger brood bakten en ijs maakten? Breng dan eens een bezoekje aan het Bakkerij- en ijsmuseum in Hellendoorn. 

Kleurrijk Hattem

Kleurrijk Hattem

Interesse in een stad met rijke historie? Ontdek de vestingstad Hattem. Bezoek een van de 3 musea of wandel langs de prachtige historische panden.

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Maak een tocht door de bush en trotseer de hitte van de wonderschone woestijn. In de verschillende natuurgebieden in Burgers' Zoo vindt u ruim 3.000 dieren over de hele wereld. 

Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer

Een leerzaam dagje uit naar het Speelgoed- & Blikmuseum. Het Speelgoed- & Blikmuseum exposeert een verzameling van in Nederland gebruikt speelgoed!

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen

In Attractiepark Slagharen voelt u de spanning van het Wilde Westen en beleeft u de sensatie van de attracties, zoals de superachtbaan, de spectaculaire wildwaterbaan en het reuzenrad. 

Natuurdiorama Holterberg

Natuurdiorama Holterberg

Hier vindt u een fraaie collectie vogels en zoogdieren. In de diorama's zijn dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. 

Apenheul

Apenheul

Wandel tussen ruim 400 apen en ontmoet de mysterieuze, watervlugge dieren. Zulke bijzondere ontmoetingen tussen mens en aap zijn speels, ongevaarlijk en leerzaam tegelijk.

Anton Pieckmuseum

Anton Pieckmuseum

Wie kent Anton Pieck nou niet? Hij ontwierp het sprookjesbos van de Efteling, maar nog veel meer. Zoals olieverfschilderijen, aquarellen en reistekeningen. 

Walibi World

Walibi World

De rollercoaster hoofdstad van Europa. Dit zegt al genoeg. Zoveel snelle en moderne achtbanen zul je nergens anders in Europa tegenkomen.

Wildlands adventure zoo Emmen

Wildlands adventure zoo Emmen

In Wildlands gaat het om verrassende ontmoetingen en onverwachte avonturen. Maak een expeditie door alle werelden. En deel de avonturen.