Ontdek jouw ideale verblijf

Burgers' Zoo

Burgers' Safari

Jouw bezoek aan Burgers’ Safari brengt je bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die je vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Burgers’ Zoo heeft een lange en succesvolle traditie in het huisvesten van leeuwen. In de jaren ’30 van de 20ste eeuw werd in het park het eerste leeuwenverblijf zonder tralies gebouwd. Eind jaren ’60 verhuisden de leeuwen naar het Safari-gedeelte. Er werden meerdere grote groepen leeuwen gehouden en er werden heel wat leeuwtjes geboren. Meer dan duizend leeuwenwelpen zagen in Burgers’ Safari het levenslicht!

Burgers' Desert

Vanuit de Bush, vlakbij de aardvarkens, leidt een ondergrondse avonturentunnel naar Burgers’ Desert. De tunnel is aangekleed als verlaten mijngang. Er valt voor jonge en volwassen avonturiers veel te ontdekken, bijvoorbeeld een goudader, fossielen, mineralen, kruip- en sluipdoorgangen en een druipsteengrot. Enkele dieren die van het donker houden, leven ook in verblijven in de tunnel. Zo zit in de grot met stalactieten en stalagmieten een schooltje blinde holenzalmen. Doordat deze vissen al sinds talloze generaties in duistere grotten leven, zijn hun ogen niet meer functioneel.

Burgers' Mangrove

Bij binnenkomst in Burgers' Mangrove start de reis op een brug door het mangrovebos. Slechts weinig plantensoorten kunnen overleven in dit extreme zoutige klimaat, waar bij eb en vloed verschillende omstandigheden ontstaan. Plotseling staan bezoekers oog in oog met de Caribische zeekoeien dankzij een meterslange panoramaruit van 12 meter lang en 1,8 meter hoog. Met wat geluk zwemmen deze indrukwekkende zeezoogdieren vlak langs de ruit voorbij. 

Burgers' Rimba

Burgers’ Rimba biedt je een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In deze wereld voeren wij je mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. In de Rimba vind je Maleise beren, siamangs en laponders die nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. Vlakbij hen zie je diverse herten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Bij warm zomerweer kan je de bantengs in de watergracht afkoeling zien zoeken.

Burgers' Bush

In Burgers' Bush betreedt je de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten je even met de ogen knipperen. Al snel merk je dat er overal om je heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger ga je op avontuur om de geheimen van deze wereld te ontrafelen.

Burgers' Ocean

Burgers’ Ocean laat het leven in een koraalrif in de Indopacifische Oceaan zien, een van de meest soortenrijke leefgebieden op aarde. Bij zo’n rif concentreert zich het leven in de verder vrij voedselarme warme zeeën. Doordat er zoveel soorten leven, zijn de ecologische nissen smal. Dat wil zeggen dat elke soort zijn eigen specialisme kent. Bijzondere kleuren en vreemde vormen helpen de talloze vissoorten herkennen wie hun soortgenoten zijn.

Bezoek de website!


Kies uw aankomstdatum en aantal nachten voor een prijsopgaaf