Best Camping 2016
Banner

Omgeving

Familievakantiepark krieghuusbelten ligt tussen Raalte en Lemelerveld. Deze omgeving staat bekend als een bosrijke, rustige omgeving met hier en daar een klein dorpje. In het oosten grenst dit gebied aan de Sallandse Heuvelrug, een groot natuurgebied met veel bos en heide, landgoederen en kastelen. In het westen ligt het IJssellandschap, met uiterwaarden en uitgestrekte weilanden. De hele omgeving wordt gezien als een prachtige omgeving waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Fietsroutes en plattegronden zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Het dorp Raalte (35.000 inw.) staat bekend als een gezellig dorp met een mooi centrum.
Elke woensdagochtend is er een markt te vinden vol met lokale en minder lokale goederen. In de maanden juli en augustus is de markt aangevuld met de Sallandse Bottermarkt. Dit is een folkloristische markt met oude boerenambachten in authentieke klederdracht.

In de zomermaanden staat Salland in het teken van de zomerfeesten. Vanaf eind juni tot september zijn er in veel kleine dorpjes de plaatselijke jaarlijkse zomerfeesten te vinden, die garant staan voor dagenlang vertier, folklore, feestjes, kermis en allerlei activiteiten.

 

Diversen

Naast de mooie natuur die er in de omgeving te vinden is zijn er ook talloze musea en attractieparken in de buurt. Een klein overzicht vindt u hieronder.

Wildlands adventure zoo Emmen
 
In wildlands draait het om verrassende ontmoetingen en onverwachte avonturen. Een expeditie door de werelden van wildlands is het leukst met de hele familie, je vrienden of collega's, zodat je al je verhalen en avonturen met elkaar kunt delen.  


Apenheul

Wandel tussen ruim 400 apen en ontmoet de mysterieuze, watervlugge dieren. Zulke bijzondere ontmoetingen tussen mens en aap zijn speels, ongevaarlijk en leerzaam tegelijk.
En……wist u dat u tussen de apen ook nog een heleboel andere diersoorten op Apenheul tegen komt? Op de apenheul bewondert u de dieren van wel heel dichtbij!


Burgers' Zoo

Maak een adembenemende tocht door de bush en trotseer de hitte van de wonderschone woestijn. In de verschillende natuurgebieden in Burgers' Zoo vindt u ruim 3000 dieren uit alle landen van de wereld. Omdat er in het dierenpark minimale barrières tussen mens en dier staat de bezoeker letterlijk en figuurlijk dicht bij de dieren. Beleef een heerlijke dag temidden van de natuur!


Natuurdiorama Holterberg

Hier vindt u een fraaie collectie vogels en zoogdieren. In de diorama's zijn dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Ruige panorama's en schitterende vergezichten slepen u mee in het avontuur van de natuur.


Forellenkwekerij Tipbosch

Forellenkwekerij in Hellendoorn. Op het terrein van deze kwekerij vindt u een grote visvijver en natuurlijk mag de verkoop van (gerookte) forel daar niet bij ontbreken.


Speelgoedmuseum Deventer

Een leerzaam dagje uit naar het Speelgoed - & Blikmuseum.
Het Speelgoed - & Blikmuseum exposeert een verzameling van in Nederland gebruikt speelgoed!


Anton Pieckmuseum

Wie kent Anton Pieck nou niet? Hij ontwierp het sprookjesbos van de Efteling, maar dat was niet enige meesterwerk. Toen hij overleed liet hij een omvangrijk oeuvre na waaronder olieverfschilderijen, aquarellen, etsen en reistekeningen. In het Anton Pieckmuseum, dat ontworpen is door de meester zelf, vindt u zijn omvangrijke collectie werken.


Bakkerij - en ijsmuseum

Ook benieuwd hoe ze vroeger brood bakten en ijs maakten? Breng dan eens een bezoekje aan het Bakkerij - en ijsmuseum in Hellendoorn. U ziet hier alle attributen de bakkers vroeger gebruikten. Bovendien bakken diverse bakkers iedere woensdagmiddag van 2 tot 4 allerlei lekkernijen in de originele oliegestookte oven. Dat wordt smullen!


Kleurrijk Hattem

Geïnteresseerd in steden met een rijke historie? Breng dan eens een bezoekje aan de vestingstad Hattem. Neem een kijkje in een van de drie musea van de stad of wandel eens langs de prachtige historische panden. De poorten van Hattem staan wagenwijd voor u open.


De Scheg

Voor een sportief en gezond dagje uit gaat u naar sport - en recreatiecentrum de Scheg in Deventer.
U vindt er onder andere een subtropisch zwemparadijs, een ijsbaan, tennisbanen, fitness en een solarium.


Walibi World

De rollercoaster hoofdstad van Europa. Dit zegt al genoeg. Zoveel snelle en moderne achtbanen zul je nergens anders in Europa tegenkomen.


Attractiepark Sprookjeshof

Het sprookjespark is een belevenis op zich, met z'n vele uitbeeldingen van beroemde sprookjes,
welke elk jaar uitgebreid wordt met nieuwe attracties. Ook is er een heuse kinderboerderij waar de jeugd tot rust kan komen en genieten kan van talloze dieren die vrij rondlopen.


Avonturenpark Hellendoorn

Spanning, actie en sensatie, dat is Avonturenpark Hellendoorn. Onderga de avonturendoop in de Canadian River. Duik in de boomstam tientallen meters omlaag een spetterende toekomst tegemoet.
Of neem een duizelingwekkende rit in de kurketrekker. In avonturenpark Hellendoorn is genoeg te beleven voor jong en oud.


Attractiepark Slagharen

In Ponypark Slagharen voelt u de spanning van het Wilde Westen en beleeft u de sensatie van spectaculaire attracties, zoals de superachtbaan Looping Star, de spectaculaire wildwaterbaan en het reuzenrad. Voor de kleintjes zijn er speciale acttracties in Kid's Country. Natuurlijk kunnen zij ook een ritje maken op een Shetlandpony. Verder zijn er de hele dag door spectaculaire Wildwestshows.
Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!


Recreatiepark De Waarbeek

Een pretpark in Hengelo speciaal voor kinderen. Zij kunnen zelf botsauto's en mini-cars besturen en roeien in de vijver. Er is een rodelbaan, een sneldraaiende Calypso, een kinderreuzenrad, een authentieke zweefmolen en nog veel meer. Succes gegarandeerd voor een gezellig dagje uit met de kinderen.